25.11.2015

Практикувати МОЖНА і в повсякденному житті



Для цього виберіть якусь звичну справу, яку Ви сприймаєте як засіб на шляху до досягнення мети.

Повністю зосередьте на ній свою увагу - нехай вона сама стане метою. Наприклад, коли будете йти сходами - чи вдома, чи на роботі, - концентруйтеся на кожному кроці, кожному русі, на кожному вдиху-видиху. Повністю будьте присутніми.

Коли будете мити руки, зверніть увагу на свої відчуття: слухайте, як ллється вода, відчувайте воду, відчувайте рухи рук, вдихайте запах мила ...
Сідаючи в машину і захлопуючи дверцята, зробіть маленьку паузу і зосередьтеся на диханні. Усвідомте тихе, але потужне відчуття присутності.

Якщо хочете дізнатися, успішно Ви впоралися з вправою чи ні, зверніть увагу на ступінь внутрішнього спокою - це найнадійніший показник.

Намагайтеся не ототожнювати себе розумом - це найважливіший крок на шляху до просвітління. Кожен раз, коли Ви створюєте просвіт в потоці думок, світло вашої свідомості стає сильнішим.

Можливо, одного разу Ви виявите, що голос у голові  викликає у Вас посмішку - зовсім як клоун котрий жартує. Це вірний знак того, що Ви перестали занадто серйозно сприймати вміст розуму, оскільки ваше почуття «я» перестало від нього залежати.

Екхарт Толле

Комментариев нет:

Отправить комментарий